<

Pรฅ toppen i Boxen - Ungheste championatsfinalerne 2018 i Herning21-03-2018 - 08:30

 

 

 

Årets hingstekåring i Herning bød traditionen tro også på DV's championatsfinaler, som de 38 bedst placerede fra kvalifikationerne opnår adgang til. 

Jeg havde både Delizia e. Fürstenball, ejet af Lotte Sophia Liv Kulle/Anne Troensegaard og Uno Elando e. Blue Hors Erlando, ejet af Gitte Karmark, med og det var en fantastisk oplevelse med resultater der ikke er til at klage over ๐Ÿ˜ƒ

Finalerne afholdes over 3 afdelinger, hvor der i 1. afd. rides gangarter 3 og 3, i 2. afd. rides FEI indl. 5 års program og 3. afd. er kun for de 24 bedst placerede, hvor de skal gå med testrytter. 

Hjemmefra var håbet at få begge heste med til fremmedryttertesten, da det altid er sjovt at høre en toprytters vurdering af den uddannelse hesten har fået og hestens kvaliteter. 

 

 

Skønne Uno Elando

 

Uno Elando fik i 1. afd. 8,5 i skridt, 8,5 i trav og 8 i galop, hvilket placerede ham på en delt 3. plads.

I 2. afd. fik han 5 8 taller og han lagde sig som nr. 8 på dagen og samlet nr. 8. Elando var hermed også kvalificeret til fremmedryttertesten. 

Elando gik fremmedrytterteste om lørdagen opførte sig eksemplarisk og årets fremmedrytter Patrik Kittel var begejstret for skønne Elando. Han gav Elando 2 9 taller (som er ridelighed og kapacitet), og udtalte bl.a.: at han var en sød og arbejdsvillig hest, som vil gøre alt for sin rytter. Og at han er en virkelig sweetie pie som har potentiale til at nå til tops.

Elando rykkede op på en flot samlet 4. plads !!!

Elando skal nu hjem til Gitte og Laura, hvor han skal starte et nyt kapitel som Lauras ridehest.

 

 

Fantastiske Delizia

 

Delizia har henover vinteren gennemgået en rivende udvikling, hvor hun er blevet væsenlig stærkere, så vi var meget spændte på hvordan det ville gå i Herning. Det er nogle store omgivelser for så unge heste og man ved derfor aldrig rigtig hvordan hestene reagerer.

Delizia opførte sig eksemplarisk og fik vist sit potentiale, hvilket resultatet også vidner om ๐Ÿ’“๐Ÿ’“

I 1. afd. kom hun på en delt 3. plads, med 7,5 i skridt, 9 i trav og 8,5 galop. På 2. dagen opnåede hun 7 i skridt, 9 i trav, 8 i galop, 8,5 i ridelighed og 9 i kapacitet, hvilket gav hende en 3. plads på dagen og at hun holdt sin 3. plads samlet. Dommerne udtalte at hun var en hest med X-faktor ๐Ÿ˜Š

Delizia var hermed også kvalificeret til 3. afd. med fremmedryttertesten.

 

Da fremmedrytter Patrik Kittel jo er væsenlig længere end mig, gik samtalen hos os i stalden gik på, hvordan Delizia ville se ud med Patrik ;-) Heldigvis udtalte Patrik hurtigt mens han red at hun jo var en smart lille damehest, men at hun føltes meget større at være på. Patrik kom med ikke andet end roser til Delizia og den ridning der var lagt i hende, bl.a. den lette kontakt, følsomhed over for hjælperne, kvaliteten af gangarterne, evnen til at samle sig, præcise og skarpe overgange og hendes velvillighed og gålyst. Han mente det var en hest for Charlotte Dujardin, men mon ikke vi beholder hende lidt endnu.... Roserne ville ingen ende tag og Patrik ønskede sig at han selv kunne skrumpe eller at Delizia fik noget højere sko på, og han ville meget gerne ride hende en time mere. 

Ved testens afslutning gav Patrik hende intet mindre en topkarakterer - 2 10 taller, for hvilken karakter giver man ellers noget som er perfekt udtalte Patrik. På kritikken var bogstaverne OMG skrevet - Vi er big Patrik Kittel fans nu ;-) 

 

Delizia rykkede derfor frem i rækken og blev i 3. afd. delt 1. og endte derfor på en fantastik samlet 2. plads.

 

Som om at dette ikke var nok, fik Delizia Hestens Værns pris: Gladeste hest, som udnævnes af testrytteren med utalelsen: "Super Nice horse, everything you ask she does with af smile - Keep Dancing" Patrik Kittel

 

Vi tager derfor turen hjem fra Herning med armene langt over hovedet, 2 heste i top 4, whats not to like!!!!!

 

 Tusind tak til hele teamet og mine fantastiske sponsorere - uden dem kunne det ikke lade sig gøre!!!!!

 

 

Video fra præmieoverrækkelsen:

https://www.facebook.com/HPHorses/videos/1881974085210290/?hc_ref=ARS0cZtVzDyI2OA8CpFk6X9smO0NXWv3gQH-IgfQzygclwyIobPWltiNrmFk0icdnkQ&pnref=story

 

https://www.facebook.com/horse2rider/videos/1634425689971440/?hc_ref=ARRqAA7D1HkXwxrLbcPKqj1rkw874wCcmQwrRPHnvoQpjdtnJELY_sGeUfx3cs6VlTI&pnref=story

 

 

Artikel fra Everhorse

https://www.everhorse.dk/nyhedsarkiv/Kittel-Man-kan-lære-noget-af-alle-heste

 

Artikler fra Ridehesten

http://www.ridehesten.com/nyheder/zhaplin-langholt-suveraen-vinder-af-unghestechampionatet/47456

 

http://www.ridehesten.com/nyheder/to-10-taller-til-bade-delizia-og-zhaplin/47454

 

http://www.ridehesten.com/nyheder/andreas-og-zhaplin-fortsaetter-succesen/47397

 

http://www.ridehesten.com/nyheder/andreas-og-zhaplin-i-spidsen/47380

 

 

Artikel fra Eurodressage

http://www.eurodressage.com/index.php/2018/03/12/zhaplin-langholt-wins-2018-danish-warmblood-young-horse-championships

 

 

Interview af Anne

https://youtu.be/jqdbRqW7gY8

 

https://www.facebook.com/561217984015289/videos/1135294249940990/

 

 

 

<