Om Anne Troensegaard

Dressurrytter


Startede som 4-årig på rideskole, og som ponyrytter var det både spring og dressur, der havde min interesse. Dog fik min fantastiske pony Mischa mig til at satse på dressuren, og det blev til et Nordisk Mesterskab samt EM hold sølv.
Samtidig med min sygeplejeske uddannelse, red jeg andre folks heste, da økonomien ikke altid var i top. Mange heste har hjulpet mig videre i min "uddannelse", godt varetaget af Jørgen Hvenegaard gennem 18 år, og siden 2011 Rune Willum, og uden deres hjælp var jeg aldrig nået hertil!
I 2009 valgte jeg at satse på min egen ridekarriere, da VM 2010 lå forude. Det betød et farvel til sygeplejegerningen, og fuld tid med undervisning, kurser og ridningen.
Gennem årene har jeg deltaget med over tyve heste i unghestechampionater, startet nationalt og internationalt, samt været en del af bruttogruppen frem mod OL 2000 og 2012


Dressurtræner
Jeg har undervist i mange år, specielt pony & junior/Young ryttere, der har villet arbejde målrettet med deres sport. Gejst og ihærdighed kommer man langt med! Dog er vi også en del seniorryttere der kan og vil!


Resultater og mål

Sportsligt højdepunkt
Et af de største sportslige oplevelse til dato er min individuelle DM sølvmedalje, som kvalificerede Seduc og jeg til at være en del af det danske landshold til VM i Kentucky i 2010. Samtidig var det en fantastisk oplevelse at ride i Aachen, verdens bedt organiserede ridestævne.
Et andet stort højdepunkt var da jeg med Kipling fik en Bronzemedalje ved UVM for 7 års heste i 2017. At stå til præmieoverrækkelsen og få overrakt medaljen kan ikke beskrives, og ej heller da jeg efter ridtet i finalen skridtede rundt mens dommerne roste Kipling, uddannelsen af ham og ridningen.

Mine øvrige deltagelser ved UWM med Litvinenko Sjælstofte, Delizia og Kipling, er også på listen over højdepunkter, samt da jeg vandt af 5-årschampionatet i 2014 på Kaj og fik en 2. plads i 7 års med Kipling, kun slået af verdensmesteren Fiontini.

Deltagelse ved unghestechampionaterne i Herning er også en af de store oplevelser og især i 2018, hvor Delizia blev nr. 2, med hele 2 x 10 af testrytter Patrik Kittel. Vi vandt samtidig Hestens Værns pris for gladeste hest.


En plads i bruttotruppen, samt at ride med ved store mesterskaber er stadig drømmen der forfølges.