Her finder du et lille resumé fra mit stævneår 2012

Januar WC Amsterdam
De er der bare alle sammen! En noget intimiderende startliste!!! Gal, Hans Peter, Werth, Langenhanenberg og alle de andre fantastiske hollændere og tyskere.

Nå, spyttet synkes og ind og ride. Det er den bedste tur længe indendørs og er helt høj efter endt ridt,,, Seduc var nærmest afslappet så glemte måske at ride lidt derinde, da jeg var så lykkelig over han bare gik rundt uden spænding!! Videre er vi til fianlen. Der blev det dog lidt for intens med den høje musik og alle de tilskuer tæt på banen! en 13 plads og vi var glade for endnu en begivenhedsrig oplevelse.

På vej mod Amsterdam
Staldskabet er pakket og Seduc er nyvasket. Vi er klar til turen til vores første World Cup stævne i Amsterdam i Holland, som jeg glæder mig meget til, da jeg føler at vi begge er klar til opgaven.

UPS, men det var en vigtig besked!
UPS, men det var en vigtig besked!

Velankommet til Amsterdam
Seduc lader til at nyde en hollandske luft, ihvertfald har han for en gang skyld spist sit foder med velbehag.

Hotellet hvor vi bor ligger kun 750m fra stalden så det er luksus. Til dyrlæge tjekket var Seduc i topform og "vandt"!
Kl. 19 iaften har vi mulighed for at træne inde på banen, og så prøver vi jo naturligvis at huske hvad ridelæren har sagt ;-).

Vi er klar til küren

Intens atmosfære
Selvom hallen er stor og pladsen ret fin rundt om banen, giver det alligevel en helt speciel fornemmelse at komme fra opvarmning ind i hulen, og den fornemmelse var Seduc ikke alene om at få i dagens kür.

Idag var stemningen allerede intens på opvarmningen, og turen rundt blev desværre mere med følelsen af at det gik baglæns end forlæns, og så bliver det for dyrt når der sniger sig fejl ind under vejs.
Men vi piver ikke "op på hesten igen". Nu glæder vi os til udendørs sæsonen.

Next stop Göteborg eller Vestfold
Nu er planen at vi enten skal en tur til Göteborg eller muligvis Vestfold i Norge - det ligger lige nu åbent.

Derefter vil vi bruge marts til at træne og forhåbentlig være klar til udendørs sæsonnen i april og maj og naturligvis DM i slutningen af maj.

Februar AEG Norge
Gensyn med Vestfold, denne gang uden sne og tosifrede minusgrader. Og der er nu noget med Seduc og den norske bjergluft!
Vi lavede hattrick igen og han blev bare bedre og bedre dag for dag! Super af den gamle kan endnu. Denne gang var vi mange dansker af sted, og vi tog da en hel del med hjem.
Karin Nissen i lille tur var også ganske suveræn. Marianne var taget med mig, lavede det store morgenbord hver dag med nybagte boller og alt hvad hjertet begærer.

Kan man ønske sig mere??? Glemte min hat da vi kørte, heldigvis kunne Marianne Helgstrand hjælpe! Tak for det.

Næstved sports Award

Her var vi nomineret til årets sportstalent. Min mor, Niels, Birte og IP var tro supportere, og klar til at klappe. Line Baum Danielsen styrede aftens show med hård hånd.
Bryan Rice og Jacob Sveistrup stod for de musikalske indslag og 500 mennesker stod for den gode stemning.
Jeg vandt ikke, men tabte til en 17-årig motorcross kører!!! 17 år! Han skulle prøve at have rigtige hestekræfter mellem benene!

Optakt til DM
Den bedste vinter længe for Duksen og jeg.
Mange super gode ture til samling, hvor Rudolf Zeilinger har brugt adskellige ”Gut”,,,, og så er vi glade! Hver gang får vi gode tips med hjem, og jeg synes det virker godt i vores daglige træning.
I det daglige er det Rune, der svinger pisken og sørger for at vi holder formen. Rune har fået os mere op med nakken i galop, og Seduc er generelt blevet meget stærkere igen, efter den lange pause sidste år.
De gamle ben må passes, så er det jo godt Seduc kan få lidt ekstra luksus behandling på Hjortlund, når jeg samtidig skal give kursus i Esbjerg! Og han nyder det faktisk.
Dr Dyrgod alias Linus giver altid Seduc check efter stævner og kiropraktik, så forhåbentlig har vi fingeren på pulsen, og er på forkant med det meste.

I dag var dog en skøn tur i skoven, 22C og Seduc var 4 år igen! På”Piaffstien” var han klar, og lavede de bedste piaffer længe. Den gamle kan endnu!!!

Supporterne er klar
Supporterne er klar
Sofie sørger for " magisk massage" af Seduc inden DM
Sofie sørger for " magisk massage" af Seduc inden DM

Aftenstævne d. 25 April

5 års Championat
Solen skinnede, ”Bandit”var i forårshumør og måske derfor var tankerne mere på omgivelserne, end på sin rytter!
Det er dog første udendørsstævne, så, jeg er nu helt sikker på han igen vil gå med næsen direkte i sporet, når vi har været lidt mere ude. 8,5 og en skøn 2.pl efter John og Sirikit.

Super gode karakterer, og specielt er det skønt at se, vi får mere i skridt. ”Bandit” kan nemlig godt, og nu giver det bonus med alle de ture i skoven. TAK Eva, skønt vi kan redde verden og hælde vand ud af ørene på alle vores ture.
Og så fik vi lige en invitation til Middelfart, iagttagelse til UVM. Hurra!

Formen skal pudses af, og 5-års championaterne ligger lige rundt om hjørnet. Nemt er det derfor, når stævnet er på hjemmebane! Debut i LA2, vejret var godt og opvarmning udendørs.
”Banditten” levede op til sit navn og var som en sæk lopper!! Man er kun 5 år!
Så, der var lidt rigeligt at holde styr på.....et par 4 taller... MEN også 9 taller, endda adskillige! Knap 78% vel ikk` så ringe endda.

OL samlekort
Tænk at være kommet på samlekort! Gad vide hvor høj kurs en dressurrytter kommer? Er der overhoved nogen der vil bytte med en´? Kan jeg slå en håndboldspiller? Er 10 ikke ret godt i teknik?
Og bliver det ligesom i gamle dage, hvor man spillede og byttede bilkort, og alle ville have den flotte røde ferrari?

Ja, gad vide i hvor høj kurs en dressurrytter er!

Seduc med skade før DM
Desværre fik Seduc en midnre skade, hvilket gjorde at vi ikke kom til DM på Broholm.

Læs mere her: http://sn.dk/modules/fsArticle/index.php?articleid=203945

Hold sat til Rotterdam
Læs mere her: http://www.ridehesten.com/dk/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=13811

Maria Louise og Romar til DM
Min unge talentfulde elev Marie Louise var så uheldig ugen før DM og styrte med sin nye unge hest, der bliver af sygeplejerskerne ordineret fast sengeleje og ingen fysisk anstrengelse dagene efter. Jeg får derfor lov til at træne Romar op til DM.
ML rider dog dagen før, og så er det ellers afgang. Romar er kæk som en klejne - ved ikke han er 17 år- Lidt for kæk 1. dagen, snurer tungen over biddet, og noget svært at ride et program uden ”rat”!
Sidst, og ikke det bedste udgangspunkt.! Men, ML er en fighter, op på hesten igen, og noget bedre tur! ! 10 pladser op og heldigvis i finalen! Gammelfar er nu klar og går det bedste kûrprogram længe og bliver 6. bedst. Nr 10 samlet og en god afslutning heldigvis. Flot at kunne ride sig op fra en sidste plads!

Seduc ude af kampen !
Det har været den bedste vinter for Seduc og jeg
Lidt pause i marts og så klar til forårets stævner, og træningen hos Rune gik bedre og bedre, så vi var klar til at tage kampen op.
Desværre skulle det ikke gå som planlagt, idet Seduc i forgårs fik pådraget sig en ligamentskade. 3-5 mdr før vi igen er i gear. Seduc har fejlet meget, men aldrig dette.

Banditten er heller ikke kampdygtig
Svært at tackle, og dybt demoraliserende og uforståeligt, og den lille bandit er heller ikke kampdygtig.
Synes nu ikke vi helt har fortjent alt dette, men sådan er livet jo, ikke for de knækkede!

Contendra fik sit R
Contendra er nu DH hoppe og har fået sit R. 8,5 i ridelighed.
Tillykke til ejerne Poul Arne og Anette Hansen.

Company B LA1
Company B eller Lille Loppen, som vi kalder ham til dagligt til start i sin første LA1, med en sejr med hele 73,5%.
En stolt rytter og tillykke til ejer Anne Kollberg

Elever gør ridelærer stolt .........
Det var lige på målstregen, at FKR’s hold blev slået i kvalifikationen til DRF dressur Cup for klubhold, som blev afholdt af Næstved Sportsrideklub d. 23.06.2012.

Holdet bestod af: Frederikke Aachmann/Macessio, Tanja Koch Andersen/Gørklintsgårds Liana, Kirsten Weiss/Abezz Firfod og Lykke Lenna Andersen/Tungepil Pitt.

Alle ryttere leverede en solid og god præstation til høje procenter.

Lige ved og næsten....øv, øv.... Kun 1,379 point fra nr. 1, men alligevel en ganske stolt og tilfreds ridelærer.

Contendra Sadelkåring
Contendra til sadelkåring, nu RDH hoppe, med 8,5 ridelighed.
Contendra er solgt til ny rytter.

Vi ønsker alt mulig held og lykke i fremtiden med den dejlige hest!
Vi ønsker alt mulig held og lykke i fremtiden med den dejlige hest!

Amanda Justesen og Lille Fini
Kom ikke og sig at jeg ikke er en alsidig træner! Amanda Juestsen og Lille Fini, der gennem flere år har kæmpet med dressuren - ikke deres stærke side - og se hvad det er endt med:

Sidste afdeling af den sjællandske Dressur Cup på Juellund. Amanda og Lille Fini fik 71,6 pct (svarende til 45, 44 strafpoint, som man bruger i kørsel) - bedste resultat nogensinde (67 pct. som det bedste hidtil - Finis styrke plejer at være i terrænnet). Her de 8-taller for øgningerne af de to sidedommere (7 af c-dommeren, som heller ikke kunne se dem lige så godt) - som ellers har været deres svage punkt :-)

Sejre i Sakskøbing
Stor ros til stævnearrangørerne i Sakskøbing Rideklub for et fantastisk tilrettelagt stævne, med virkelig overdådige ærespræmier i alle klasser, og super flotte faciliteter vi kan benytte os af.

Skønt er det jo så når man vinder 2 klasser, med Company B, LA1 og LA2 til over 71 %. Fantatisk at have "Lille Loppen" med i byen !

Tillykke til ejer og opdrætter Anne Kolberg.

Nyt stævneunderlag fra CeraTex - det virkede :)))
Nyt stævneunderlag fra CeraTex - det virkede :)))

Emma Nymand sejrer i Sakskøbing
Emma Nymand og Kinski We, som jeg til dagligt har den store fornøjelse at træne, har fået deres comeback, efter Kinski We har holdt pause efter en stor skade.

Emma og Kinski We startede i Sakskøbing Rideklub i klasse PRI12, vandt klassen med over 72 % og endda med weekendens højeste procent, på tværs af klasserne.
Stort tillykke til Emma og Kinski We.

Emma Nymand og Kinski We - og en STOLT træner
Emma Nymand og Kinski We - og en STOLT træner

Flere dygtige elever

“Røde” og “Stive Bjarne” i aktion.....

Efter en "hård" og intensiv træningslejr, var pigerne klar til stævne, og igen en stolt " ridelærer", to dygtige elever placerede sig flot til dette års individuelle distriktsmesterskab i Sakskøbing den 8. og 9. september 2012.
Frederikke Aachmann på Macessio alias “Røde” fik en flot 2. plads og Lykke Lenna Andersen på Tungepil Pitt alias “Stive Bjarne” nuppede 3. pladsen.
Godt gået af begge ekvipager!

Sisley Sadelkåring
Smukke Sisley til sadelkåring i Vallensbæk, RDH og udtaget til eliteskue!

Og hun rider da vist letridning......
Og hun rider da vist letridning......

Company B til start i Fakse Køre og Rideforening
Så var Lille Loppen igen klar - temmelig klar på opvarmningen - men
alligevel med en god tur og vinder af LA2 med 68,7%! Debut i La4 og knap
70%, hvilket rakte til en 2 plads, slået af en ELEV!!!
Ja, sådan kan det gå.
Super fejlfrit ridt af Frederikke Aachmann og Maccessio og en fortjent
vinder. Stort tillykke

Talent samling
3 af mine dygtige elever, Sara Hyrm med Montana og Sandra Hyrm med Harlekin samt Caroline Lassen med Navoy, havde taget turen til Jonstrupgård, hvor Landstræneren så de nye talenter an. Alle red rigtig godt og fik mange gode råd med hjem.

Altid en skøn oplevelse og positivt, med den kritik Vibeke giver. Et tab for alle ponybørn, når Vibeke stopper!

Nye talentfulde ponyryttere
Søskendeparret Sara og Sandra Hyrm, har de sidste par mdr trænet flittigt, fået to nye super lærerheste, der begge succesfuldt har deltaget internationalt. Jeg glæder mig derfor til det kommende forår, hvor de helt sikkert vil høste frugten af vinterens slid!

Moelgarnedd Montana er en 16 års Kat 2. Hingst. Montana kommer fra Sverige hvor han har været en fast del af del Svenske landshold i mange år med bl.a følgende resultater: 2011 vandt sølv til SM og i 2012 blev det til Guld. Fik Bronze til NM 2012 med forgående rytter. Montana er kommet til Danmark d. 1. Oktober 2012 og rides nu af 11 årige Sara Aagaard Hyrm. De har startet 2 klasser efter hjemkomst, begge med sejre og kvalificeret sig direkte som B-pony. Der finds IKKE en bedre og mere charmerende lærepony med så super kvalitet og kapacitet.

Der Harlekin B er en 10 års hingst fra Gestut Bonniger i Tyskland, med Golden Dancer som far og Dornik B som morfar. Tilsammen har de 15 Guldmedaljer ved Europamesterskaberne gennem de seneste 10 år, ved individuelt og for hold. Der Harlekin er først kommet til Danmark d. 1. Oktober 2012 fra Holland, hvor han har gået internationale FEI stævner med rytter der er faldet for aldersgrænsen. Vi er i gang med at få styrke, kondition og kemien til at passe sammen med rytter Sandra Aagaard Hyrm. Har startet 4 klasser i Danmark efter kun 4 uger her med super resultater i LA6 og PRI – hvor procenterne lå mellem 71,5 til 73,68%.

NickelBack Wee er en 6 års Tysk Sportspony Vallak efter Nuts der har gået Bundeschampionat. Han har en arbejdsglæde udover det sædvandlige og en ubeskrivelig personlighed, der vil gøre alt for sin rytter. Er i gang med at tæmme de ekstra gear der er i ham, samt arbejde med mere styrke smidighed og bæring. Nickelback vokser mere og mere med opgaven for hverdag og vi forventer en super fremtid. Er startet af Sandra Aagaard Hyrm til og med LA4 under hans uddannelse.

FB Gangster er en 6 års Tysk Kat 2. Sportspony efter FS Golden Moonlight. Han blev Res. Hingst i “Westfalische Hauptkorung 2008” og DSP Hingst I 2009. Yderligere blev FB Gangster nr. 2 til 30 dages materialeprøve i Tyskland med gennemsnit 8,53.
Hans dressur egenskaber er yderst talentfulde, hvor vi arbejder med styrke, smidighed og bæring. Har startet stævner i Danmark i 2012 til og med LA5 med Sandra Aagaard Hyrm, hvor største delen af turende har ligget på + 70%. FB Gangster er nu Vallak.

Talentfulde ponyryttere opnår FLOTTE resultater
Søskendeparret Sandra og Sara Hyrm og deres ponyer Der Harlekin og Moelgardnedd Montana var begge til start ved Slangerup Lynge Rideklubs julestævne lørdag.
Begge piger startede klasserne PRI pg PRT.
Sandra og Der Harlekin red i PRI 73,5 % og Sara og Moelgardnedd Montana red 71,25 % så resultatet blev en 1. plads til Sandra og en 3. plads til Sara.

I klassen PRT red Sandra til hele 75,12 % og blev etter og Sara red 68,97 % rigtig høje procenter.

Rigtigt flot redet piger !!!!!!

Placering på Heslegård
Marie Louise Larsen og Sevilla Blue fik en flot 5. plads i deres debut til Landsstævne i MA1. 67,5% blev det til efter en super solid tur, stabilt hele galoppen med 70%, så vi glæder os til de sværere klasser.